logo totex
tel  0887 573 200     clock  08:00 – 17:00 часа     tel София, ул. Чепинско шосе 41
clock  08:00 – 17:00 часа
РЪКОВОДСТВО
ТРЕВНА ПЛОЩ
РЪКОВОДСТВО
ТРЕВНА ПЛОЩ

Изборът на цвят е нещо много лично за всеки човек. Затова не е възможно да се дават съвети за специфичен нюанс на цвета или кои цветове са по-подходящи от други. Всеки цвят носи своята символика и въздейства по определен начин на емоционалното ни състояниеЗагуба на време е да спорим кои цветове си отиват най-много – няма еднозначен отговор.

ЧЕРВЕНО

Червеното е най-драматичният от всички цветове и представлява ярък акцент.  Когато влезете в градината, обикновено забелязвате първо червените цветя. Червеното повдига духа и настроението. Ако се чувствате изморени и летаргични, краткият престой в градината, прекаран в съзерцаване на червените цветя, ще ви зареди с енергия. Можете да избирате измежду богато разнообразие от червени цветя.

РОЗОВО

Розовото е най-женственият цвят, който се свързва с емоциите. Това е нежен, подхранващ цвят, който дарява внимание, защита и подкрепа. Затова не е чудно,че розовото се смята за цвета на любовта. Подходящи са бегониите. Цикламите също се срещат в различни нюанси на розово и бяло. Цинерариите се намират в най-различни цветове, включително в нежно розово. Топчестата далия и кичестата циния са прекрасно кръгли цветя на дълго, изправено стъбло. Срещат се в богата палитра от цветове. Флоксът, лалетата, амаралисът и божурите също са символ на мира и спокойствието.

ОРАНЖЕВО

Оранжевото е топъл, зареждащ цвят, който изпълва с енергия и положителни чувства. Особено въздействащи са слънчогледите, калифорнийския мак. Дребните нарциси се намират във всякакви цветове, включително и ярко оранжево. Многогодишният шибой също се намира в оранжеви, жълти и червени нюанси. Той може да развесели всяка градина. Калифорнийският мак достига до бронзов цвят, но най-често се среща в оранжево,жълто и слонова кост.

ЖЪЛТО

В Китай жълтото е толкова свещен цвят, че в древността само императорът имал правото да го носи. Древните египтяни и маите асоциирали жълтото със слънцето и почитали неговата способност да поддържа живота. Жълтите цветя могат да ви разведрят и заредят с енергия, когато сте паднали духом. Жълтото поражда положителни чувства,веселие и топлота навсякъде. Освен това жълтите цветя притежават способността да поощряват мисловния процес и комуникативността. Жълтите нарциси и лалетата създават невероятно пролетно настроение.

ЗЕЛЕНО

Зеленото е грижовен,подхранващ, лечебен цвят. То се намира в средата на цветния спектър и създава усещане за мир и хармония. Естествено, зеленото ще бъде най-изобилният цвят в нашата градина, но има и няколко зелени цветя, които бихте могли да посадите. Дамската мантия цъфти с китка нежно-зелени цветчета, а стеблото на гладката молюцела е обсипано с зелени камбанки. Кукурякът също цъфти с красиво заоблени зелени камбанки с бели тичинки, които приличат на езичето на звънец. Обикновеният пълзящ бръшлян също е много весел. Неговите снопчета от малки зелени цветове привличат пчелите.

СИНЬО

Синьото поощрява съзадателността. Освен това символизира надежда, доверие и оптимизъм. Когато се нуждаете от отговор на труден проблем или се чувствате обзети от негативност, ще ви се отрази добре, ако се заобиколите за малко със синьо. Фацелията или лечебният лен ни радват дълго през лятото със сините си цветове. Зелениката с нейните фуниевидни светлосини цветове е прекрасен пример за красиви сини цветя. Синьото огнивче, лобелията и теменужният зюмбюл също са чудесен избор.

ЛИЛАВО

Лилавото е цветът на размисъла, духовността и спокойствието. Той се свързва още с интуицията, съобразителността и грижата за другите. Несъмнено най-известното лилаво цвете е благоуханната виолетка или теменужка, но те цъфтят само през пролетта. Може да се спрете на красив микс от цветя за цветни поляни, в които преобладава лилавият цвят.

 

ПУБЛИКАЦИИ
ПРОДУКТОВ КАТАЛОГ
Продуктов каталог
Тревни смески
Специализирани тревни семена
Специализирани
тревни семена
Тревни смески за слънце
Тревни смески
за слънце
СУХОУСТОЙЧИВИ ТРЕВНИ СМЕСКИ
Сухоустойчиви
тревни смески
Тревен чим - ТОТЕХ
Тревен чим
Борба с вредители
Борба с вредители
Универсални тревни смески
Универсални
тревни смески
Тревни смески за сянка
Тревни смески
за сянка
тревни-смески-за-спорт
Тревни смески
за спорт
Тревни смески за подсяване
Тревни смески за подсяване
Градински инструменти
Градински инструменти
Бяла детелина
Торове за трева
Торове за трева
За домашни любимци
За домашни любимци
Семена за цветя и трева
Семена за цветя и трева
Затревяване - ТОТЕХ
Троскот
Професионална техника
Професионална техника
Дихондра
Дихондра
водоспестяващи
Водоспестяващи

30 години опит в озеленяването
ПРОФЕСИОНАЛНИ УСЛУГИ

Озеленяване изграждане - ТОТЕХ
ОЗЕЛЕНЯВАНЕ
Тревен чим - ТОТЕХ
ЗАЧИМЯВАНЕ
Спортни терени - строителство - ТОТЕХ
СПОРТНИ ТЕРЕНИ СТРОИТЕЛСТВО
Хидропосев - ТОТЕХ
ХИДРОПОСЕВ
Затревяване - ТОТЕХ
ЗАТРЕВЯВАНЕ
ПОДДРЪЖКА НА СПОРТНИ ТЕРЕНИ
ПОДДРЪЖКА НА СПОРТНИ ТЕРЕНИ
РЕКОНСТРУКЦИЯ НА СТАДИОНИ
РЕКОНСТРУКЦИЯ НА СТАДИОНИ
ПОЛИВНИ-СИСТЕМИ
ПОЛИВНИ СИСТЕМИ
logo totex

Продажби тревни смески и тревен чим

tel  0887 573 200     clock  08:00 – 17:00 часа

Лице за контакт : Павлина Тодорова

GPS координати: 42.7362422, 23.3946675

София 1849, ул. Чепинско шосе 41
⦿ ЛОКАЦИЯ

Варна 9110, с. Старо Орахово
⦿ ЛОКАЦИЯ

тревен чим

logo_totex.Ltd
За поръчки на тел.: 0887 573 200