logo totex
tel  0887 573 200     clock  08:00 – 17:00 часа     tel София, ул. Чепинско шосе 41
clock  08:00 – 17:00 часа
РЪКОВОДСТВО
ТРЕВНА ПЛОЩ
РЪКОВОДСТВО
ТРЕВНА ПЛОЩ

Озеленяване поддръжка

В добре изглеждащата градина растенията се развиват правилно, защото местата им са подбрани подходящо. Отделните видове не си пречат едни на други, тъй като формата и големината им е съобразена с нарастването още при самото им засаждане. Тревния килим е с наситено зелен цвят, сочен и плътен.

Кога се получава тази зелена идилия?  – Когато градината е създадена правилно. Затова ние се грижим само за градините, които сме изработили за нашите клиенти. Там знаем кое, къде, как и защо.

Посещаваме клиентите веднъж в месеца по време на сезона /март-ноември/, като извършваме всички специфични дейности: аериране, торене, вертикутиране на тревните площи, обкантване на дървесно-храстови групи, подрязване на рози и оформяне на  храсти, прочистване на дървесни корони, пръскане с препарати за растителна защита. Това обикновено се случва по график през три седмици, като през останалото време клиента сам се грижи за рутинните дейности. По време на активния сезон това се изразява в косене и поливане /само там където няма изградени автоматизирани поливни системи/.

На разположение сме и през останалото време, ако възникне проблем.

Този вариант на градинска поддръжка е удачен за хора, които:

• Обичат да се занимават с градинарство, като същевременно искат перфектна градина, без да влагат професионални познания, за дървета, храсти, тревен чим, вредители и т.н.

• Не желаят ежедневно или ежеседмично да допускат хора в домовете си и да се съобразяват с тях и дейностите, които извършват.

• Искат спокойствие в собствения си двор, като винаги имат на разположение качествен специалист, на когото могат да разчитат за всеки възникнал проблем.

Екипът ни извършва всички дейности без дори да забележите, ежемесечно в удобно за вас време.

След нашата намеса, за вас остава само насладата от добре изглеждащата и здрава градина.

Ние се се грижим професионално за вашата градина.

За да се убедите в правотата на казаното ето накратко повтаряемостта на някои специфични градински дейности при поддръжката на паркове, дворове, и градини по време на активния, вегетационен сезон, а вие преценете сами:

  • Косене на тревни площи от 1 до 3 пъти седмично, по време на активна вегетация на тревата. Ранна пролет и късна есен броя на коситбите се разрежда. Макар и да изглежда просто, косенето на тревата си има своите тънкости. Всеки месец получавате инструкции  или  просто настройваме правилната височина на косене, за съответния период, която спазвате.
  • Поливане на тревата – ежедневно по време на активна вегетация на растенията и тревата – времетраенето и броя на поливките се определят в зависимост от сезона и метереологичните условия, типа на терена и други фактори.
  • Вертикутиране на тревата – при правилна грижа за градината от един до два пъти годишно. /пролет, есен/. Необходимостта от допълнително вертикутиране през сезона може да възникне само тогава, когато тревата е преживяла някакъв стрес – продължително засушаване, поради не добре работеща поливна система или недостатъчно количество влага. Изгаряне от прекомерно наторяване или липса на такова. Неправилна грижа и т.н. Във всички тези ситуации се нуждаете консултация със специалист за да решите проблема.
  • Аериране на райграса /много често неправилно използван термин в озеленяването/ – препоръчва се при силно уплътнени и натоварени терени. В дворовете и градините се извършва се само при необходимост, след консултация със специалист. Аерирането и опесъчаването е рутинна дейност при поддръжката на спортни терени.
  • Торене и подхранване на тревните площи – ежемесечно без зимните месеци.
  • Резитба за оформяне на декоративни растения – ежемесечно и пак зависи от вида на растенията, периода на цъфтеж и неговата продължителност, сезона и др.
  • Кантиране на тревни площи – за да изглежда градината в перфектен вид е необходимо ежемесечно да се оформя границата между дървесно-храстовите групи и тревата. Така визуално се разграничават групите с растения от тревната площ. Това придава шикозен вид на градината и дава усещане за сърършенство.
  • Пръскане с препарати за растителна защита /хербициди и фунгициди/ – извършва се по необходимост. Смятаме, че никой не иска в двора му да се изливат отрови, без това да се налага макар и профилактично. Пръскане със селективни хербициди също.

Това е. Всичко, не повече от веднъж в месеца.

Поемаме ангажимент за поддръжка на дворове, след реконструкцията им или оглед. Само по индивидуална уговорка.

ПУБЛИКАЦИИ
ПРОДУКТОВ КАТАЛОГ
Продуктов каталог
Тревни смески
Специализирани тревни семена
Специализирани
тревни семена
Тревни смески за слънце
Тревни смески
за слънце
СУХОУСТОЙЧИВИ ТРЕВНИ СМЕСКИ
Сухоустойчиви
тревни смески
Тревен чим - ТОТЕХ
Тревен чим
Борба с вредители
Борба с вредители
Универсални тревни смески
Универсални
тревни смески
Тревни смески за сянка
Тревни смески
за сянка
тревни-смески-за-спорт
Тревни смески
за спорт
Тревни смески за подсяване
Тревни смески за подсяване
Градински инструменти
Градински инструменти
Бяла детелина
Торове за трева
Торове за трева
За домашни любимци
За домашни любимци
Семена за цветя и трева
Семена за цветя и трева
Затревяване - ТОТЕХ
Троскот
Професионална техника
Професионална техника
Дихондра
Дихондра
водоспестяващи
Водоспестяващи

30 години опит в озеленяването
ПРОФЕСИОНАЛНИ УСЛУГИ

Озеленяване изграждане - ТОТЕХ
ОЗЕЛЕНЯВАНЕ
Тревен чим - ТОТЕХ
ЗАЧИМЯВАНЕ
Спортни терени - строителство - ТОТЕХ
СПОРТНИ ТЕРЕНИ СТРОИТЕЛСТВО
Хидропосев - ТОТЕХ
ХИДРОПОСЕВ
Затревяване - ТОТЕХ
ЗАТРЕВЯВАНЕ
ПОДДРЪЖКА НА СПОРТНИ ТЕРЕНИ
ПОДДРЪЖКА НА СПОРТНИ ТЕРЕНИ
РЕКОНСТРУКЦИЯ НА СТАДИОНИ
РЕКОНСТРУКЦИЯ НА СТАДИОНИ
ПОЛИВНИ-СИСТЕМИ
ПОЛИВНИ СИСТЕМИ
logo totex

Продажби тревни смески и тревен чим

tel  0887 573 200     clock  08:00 – 17:00 часа

Лице за контакт : Павлина Тодорова

GPS координати: 42.7362422, 23.3946675

София 1849, ул. Чепинско шосе 41
⦿ ЛОКАЦИЯ

Варна 9110, с. Старо Орахово
⦿ ЛОКАЦИЯ

тревен чим

logo_totex.Ltd
За поръчки на тел.: 0887 573 200