Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

ИМАТЕ НУЖДА ОТ ПОДДРЪЖКА?

С производството на тревните чимове сме придобили ценен практически опит в отглеждането на тревата. Познаваме в детайл физиологията, динамиката и проблемите при развитието й.

За поддръжката на стадиони и  спортни терени разполагаме с експертно обучен персонал и собствен  набор от  специализирано оборудване. Това позволява да управляваме целия проект, включително дизайн, планиране, земните работи оформянето, крайната подготовка, ако се налага подмяна на тревните чимове с нови, Предлагаме и сезонна поддръжка на спортни терени и стадиони или еднократни услуги със специализирана техника, с която разполагаме.

ВИДОВЕ УСЛУГИ

Save

Валиране

Идеално равната повърхност на тревата е изискване на стадионите, което те трябва да спазват. Валирането е операция, която е от изключителна важност за поддръжката на тревата в перфектно състояние, особено на спортни терени, където качеството на тревния чим не е само в естетиката.

Специализираният валяк за тревни площи е подходящ за използване както на стадиони и спортни игрища, така и в частни градини и дворове. Прецизираното му тегло не позволява прекомерно уплътняване на терена. Многофункционален при използване на различни типове вече изградени тревни площи или при полагане на тревни чимове.

В ТОТЕХ валирането може да се поръча и като еднократна услуга.

Почвено торене и листно подхранване на тревни площи

Правилното и навременно торене на тревата на спортните терени е от съществено значение за нейната устойчивост на натоварване и дълговечност. Торовете насърчават здравословния растеж на тревата, укрепват и заздравяват кореновата й система,подобряват интензивността на цвета, на листната маса.

Ние предлагаме специализирани консултации и изготвяне на схема за торене на всеки тип тревна площ, в зависимост от функцията и предназначението й. Използваме високоефективни и качествени минерални торове, които гарантират бърз и траен ефект. Разполагаме със собствена специализирана техника за торене на големи тревни площи и спортни терени, както с течни торове / за листно подхранване /, така и с гранулирани, почвено-минерални торове.

Механизираното торене, при нас може да поръчате като еднократна услуга или част от абонаментен план за поддръжка на вашата тревна площ. Извършваме и платени консултации на място, след което получавате пълна програма за торене и подхранване на вашата трева.

Пръскане със специализирани препарати за растителна защита и листно подхранване

Механизираното пръскане се предлага като  услуга в помощ на терени с естествена трева -  стадиони и спортни терени, паркове и градини, частни дворове и др..

За да има здрав и естетичен вид вашата трева и да бъде в най-добро игрово състояние през целия сезон. Пръскането се извършва след консултация със специалист, констатиране на проблема и съставяне на схема за извършване на дейностите. Използват различни видове препарати и предлагаме:

• Пръскане със селективни хербициди срещу плевели и нежелани видове треви в тревната площ

• Листно подхранване с течни торове, за бързо възстановяване /след стрес, натоварване, недобра поддръжка и др./

• Контрол на вредители и болести

Вертикутиране

Термина идва от английския и означава вертикално нарязване. Вертикутирането  премахва повърхностното сплъстяване на тревния чим, отмрялата трева, като така се стимулира растежа на корените  и се подобрява дренажа в горната част на тревното покритие. Освобождава се достъпът на хранителни вещества, вода и въздух, необходими за правилното й развитие. Най-често това е стартовата операция, за възобновяване на тревния чим през пролетта.

Специализираните машини са снабдени с високоскоростни механични гребла с остри ножове, които правят вертикални разрези в почвата.

Разполагаме с различни по големина професионалните вертикутатури, подходящи  както за големи спортни терени и футболни стадиони, така и за по- малки площи - частни дворове и градини. Механизираното вертикутиране спестява много време, икономически е по-рентабилно и ефективно в сравнение с ръчното.

* Услугата се предлага еднократно или като част от сключени договори за абонаментна поддръжка.

Аериране

Аерирането е от изключителна важност за тревната покривка при спортните терени. В следствие на високата степен на натоварване, кореновият пласт се уплътнява и става водо- и въздухо-непропусклив и тревният чим влошава качествата си.  Аерирането представлява дълбоко пробождане на почвата чрез вмъкване на равно отдалечени дупки, с последващо опесъчаване. Така се облекчава дишането на корените на тревата, и въздуха се филтрира до тях. В следствие на подобреният въздухообмен тревата ускорява растежа си.

Ние предлагаме аериране с професионални аератори за стадиони, спортни терени, игрища, частни дворове. Дълбочината на дупките може да варира от 10mm до 30mm в зависимост от вашите изисквания.

* Услугата се предлага еднократно или като част от сключени договори за абонаментна поддръжка.

Дрениране

В следствие на интензивното натоварване на спортните терени, кореновият пласт на тревните чимове силно се уплътнява, което води до задържане на повърхностните води и качеството на тревната покривка се влошава. Стигна се до там, че терена става негоден за употреба по предназначение.

Ние разполагаме  специализирани машини и оборудване за бързо, лесно и сравнително евтино разрешаване на този проблем. Verty drain e специализирана машина за повърхностно разрязване на тревния чим и вкарване на пясък под него. Прилагането на тази технология отнема излишната вода от повърхността, подобрява значително повърхностното водо-отичане на терена, както и достъпа на вода и хранителни вещества до кореновата система на тревата. След обработка  на терена по тази технология  повърхностните води по-лесно достигат до дренажа на стадиона и тревата подобрява естетическите си и функционални качества.

* Услугата се предлага еднократно или като част от сключени договори за абонаментна поддръжка.

Опесъчаване

Качествената поддръжка на спортните терени, включва периодично опесъчаване на терена, което се извършва в комбинация с аериране или самостоятелно. С равномерното разхвърляне на пясък по терена се изглаждат минималните повърхностни отклонения в нивелацията, подобрява се повърхностното водоотичане , а когато е в комбинация с аериране, се подобрява и достъпа на въздух в почвата и основата на тревния чим. Желателно е опесъчаването на спортните терени да се извършва механизирано. Така се прецизира дебелината и равномерното разпределение на пясъка върху терена.

Специализираната машина за опесъчаване, с която разполагаме е част от целият набор на техниката необходима за поддръжка на тревата на стадиони, спортни игрища, елитни частни имоти и др.

*Опесъчаването се предлага като еднократна услуга или като част от абонаментен план за поддръжка на тревното покритие на стадиони и спортни терени.

Косене

Редовното косене на правилната височина е от съществено значение за поддържане на високо качество на тревната покривка на футболните стадиони и спортните терени.

Косенето е най-важната операция при поддръжката на тревата. Различните типове тревни площи изискват  различни типове косачки в зависимост от тяхното предназначение.За да бъдат спазени изискванията за височина на тревното покритие и естетичен вид на тревния чим използваме само професионална техника. Ако се налага се коси всеки ден и така вие винаги разполагате с безупречна тревна площ отговаряща на стандартите.

*Косенето на тревните терени се предлага само като част от абонаментен план за поддръжка на стадиони.

ЗА ЦЯЛОСТНО ИЗГРАЖДАНЕ НА СПОРТНИ ТЕРЕНИ РАЗПОЛАГАМЕ СЪС СОБСТВЕН ЕКИП ЗА:

  • проучване и проектиране
  • заснемане и изпълнение на вертикална планировка на спортни терени

Нашите специалисти са запознати с всички изисквания и правила за изграждане на различните видове спортни терени. Адекватно и бързо реагират при всички възникнали проблеми. Имаме реално изпълнени много обекти и съответно опит. Ето защо мнението ни, като консултанти за спортни тревни терени е търсено и ценено на високо ниво.

Затвореният цикъл - проучване и проектиране, собствено производство на тревен чим и дистрибуция на семена, доставка и монтаж на тревни чимове, изграждане и последващи професионални консултации е удобство, което клиентите предпочитат.

При нас клиентите получават гарантирано високо качество  на достъпни цени.

Иматe възможността да избиратe измежду  всички методи на затревяване - затревяване, зачимяване, засяване с хидропосев.

Нашите услуги са ориентирани към вашето удовлетворение от постигнатите резултати.

Отговорността и съвестното изпълнение на всяка поставена задача са причина за успеха на всички реализирани проекти.

ИЗБЕРИ ПРОФЕСИОНАЛИСТИТЕ
0

Your Cart