Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

затревяване с тревна смеска

За да има живот и колорит в градината, трябва да се създаде добър фон. Най-приятен за окото е цветът на зелената свежа трева. Искате ли да се разхождате боси върху мекия естествен килим, да си правите барбекю, да спортувате или да оставите децата  да  играят спокойно? С всяко косене на тревата се наслаждавате на приятен аромат!

Засяването с тревни смески или райграс, както го наричат всички, безспорно е и си остава най-популярния начин за създаването на тревни площи у нас.

Достатъчно е правилно да се подберат подходящите сортове семена и те да са подходящи за нашия климат. Така при правилно отглеждане и поддръжка на тревата дълго ще се радвате  на перфектна зелена морава. Факт е ,че процеса е трудоемък, но когато се види резултата, чувството е удоволетворяващо.

Save

Save

Save

Save

Save

ПОТЪРСИТЕ НАШАТА ПРОФЕСИОНАЛНА ПОМОЩ И ЩЕ ПОЛУЧИТЕ

•  Безплатна консултация по телефон /GSM +359 887 88 00 88/ или мейл /изпратете снимка на терена/ на p.todorova@totex.net , как да изберете            правилната тревна смеска за вашия терен, при условията, при които ще отглеждате тревата

• Доставка на хумусна почва / само за района на гр.София/, ако се налага подмяна на почвен пласт на терена

• Подготовката на терена за затревяване, в зависимост от конкретните дадености на терена и пространството за затревяване извършваме - машинна и ръчна:

    Обработка на терена със специализирана техникаизвършва се с така наречената обратна фреза на френската компания Rota Dairon /обратна фреза/,        която е световен лидер в производството на техника за засяване на тревни смески и някои специализирани машини за поддръжка на голф терени. Тази техника спестява много от трудоемките операции на няколко машини или много ръчен труд. С използването на обратна фреза чрез еднократна обработка едновременно се разрохква почвения слой с дебелина 14 см., сепарират се частиците в него, като по-едрите включително камъни (до 8 см) остават отдолу, а на повърхността се разпределя слой от рохкава земя напълно готова за засяване на райграс или всякакъв вид тревни смеси. Подходяща за изграждане на терени над 300кв.м., поради по-големите си габарити и Подготовката на терена за затревяване

   Ръчна обработка на терена – извършва се с ръчна мотофреза, която обработва терена на дълбочина до 10см. Следва ръчно заравняване на терена и подготовка на почвеното легло за семената. Този вид обработка отнема повече време, труд и усилия, а съответно и разходи.

Save

Save

Save

Save

Save

След внимателен подбор на тревната смеска за слъце, сянка, спорт... засяваме тревните семена по следните начини:

  • Ръчно сухо засяване на тревни смески и райграс – прилага се предимно при малки пространства или отделни, малки терени
  • Машинно  засяване приложимо при големи и обширни терени, промишлени и селскостопански обекти.
  • Засяване чрез хидропосев  разполагаме с необходимата техника и оборудване и притежаваме богат опит при прилагането на технологията. Хидропосева се прилага за засяване на всякакви видове семена и тревни смески на стадиони и спортни терени,паркове, градини и дворове, и дори и върху труднодостъпни и необработени терени.
    Добрият вид на тревата след затревяване , зависи изключително от ежедневното и равномерно поливане на площта, както и от  регулярната поддръжка. Първоначален ефект от затревяване с тревно семе се постига след около две до три седмици, при слънчево и топло време.Правилният избор на тревна смеска е също важен фактор и пряко влияе на крайният резултат.

СЪЗДАВАНЕТО НА ПЕРФЕКНА ТРЕВА Е НАША СТИХИЯ

Обичаме професията си и я работим с любов. Разполагаме с всичко необходимо: знания, опит, техника и организация на работа. Вярваме, че след всеки озеленен двор, парк или градина…създаваме късче природа и оставяме след себе си света малко по-красив.

ИСКАТЕ МЕК ТРЕВЕН КИЛИМ В ДВОРА?
0

Your Cart