1.Каква е препоръчителната посевна норма?

Препоръчителната посевна норма е 2 кг./100 кв.м.

2.Ако троскотът се засее през есента,има ли опасност от измръзване на семената?

Есента е късен сезон за засяване на троскот.При нашите климатични условия в зависимост от температурите може да засеете не по-късно от края на септември.Така ще осигурите необходимото време за покълване на семената (40-50 дни) и ще сведете до минимум вероятността от измръзване на пониците.

3.Колко често трябва да се полива троскотът?

Троскотът е силно сухоустойчив и се развива добре на слънце,но за да е с наситено зелен цвят е препоръчително да се полива обилно поне веднъж или два пъти седмично.

4.Агресивен ли е към други растения?

Да, агресивен е и в цветните лехи и към други видове тревисти растения.Трябва ясно да се обособи мястото,където ще се засява.Много трудно се премахва,поради устойчивата си и здрава коренова система.

5.Може ли да се смесва с райграс, тревни смески или семена на други видове треви?

Може да се смеси със семена на бяла детелина или с друг тип коренищни треви. Ако се комбинира с други, например паркови житни треви,трябва да се има предвид, че след време поради своята агресивност троскотът ще превземе цялата затревена площ.

6.Може ли де се използва за затревяване на спортни тревни площи,поради издръжливостта си на утъпкване?

Да , но не и елитни спортни площи, като стадиони, тренировъчни и голф игрища.Допустимо е използването за изграждане и затревяване с декоративен троскот на непретенциозни терени с интензивно натоварване в дворове и частни градини,селски стадиони и спортни игрища и тревни площи, които не се използват през зимата .

7.Развива ли се на сенчести терени?

Декоративният троскот е силно светлолюбив вид и се развива най-добре на слънчеви и припечни терени, което го изключва от списика със сенкоустойчиви видове.

И в заключение цитираме мнение на наш клиент за троскота.

„Какво да  очаквате като краен резултат от ливадата с троскот? Аз лично смятам, че троскота е перфектната тревна покривка, малко грижи, почти никакво поливане, не расте на височина, избягват се всякакви механични обработки, мека тревна покривка…: „коренновата му система не ме интересува…важното е че изглежда добре без грижи“. Като плюс мога да добавя че не става на туфи, ако не се полагат грижи, както това се случва с английските ливади.