logo totex
tel  0887 573 200     clock  08:00 – 17:00 часа     tel София, ул. Чепинско шосе 41
clock  08:00 – 17:00 часа
РЪКОВОДСТВО
ТРЕВНА ПЛОЩ
РЪКОВОДСТВО
ТРЕВНА ПЛОЩ

Хидропосев

Какво е хидропосев?

Хидропосевът е метод за засяване на тревни семена от всякакъв вид – райграс, тревни смески за слънце и сянка,семена за цветя, спортни тревни смески, бяла детелина, троскот и др.Технологията хидропосев позволява бързо и безпроблемно достигане на трудно достъпни и наклонени терени.

СИГУРНО И ИКОНОМИЧНО СРЕДСТВО ЗА ЗАТРЕВЯВАНЕ

Този метод за затревяване придобива все по-голяма популярност и у нас, във всички райони на страната, поради относителната си лекота на използване, ефектвност и най-вече икономичност. Затревяването чрез хидропосев е сигурно средство за фиксиране на семената на терена и гарантира успех на посевите върху наклонени терени. Подходящ е за всеки район на страната и всякаква повърхност. Капацитета на хидропосевната машина е 5-7дка/ден. Като с една машина се засяват около 350 до 400кв.м., в зависимост от особеностите на терена и възможността за зареждане на хидросеялката с вода. С хидропосев сигурно и надежно се затревяват големи площи като спортни терени и игрища, паркове, градини и обществени пространства, промошлени зелени площи, лесопаркове, частни градини с ограничен бюджет. Хидропосева подпомага борбата с ерозионни процеси на силно наклонени терени, а след пожар хидропосева е задължителен и приоритетен начин за засяване на семена. Методът все по-чесно се прилага за затревяване в селското пространство на овощни градини, лозя и пасища.

ТЕХНОЛОГИЯТА

Това е метод на затревяване, при който семена, торове, вода, мулч и специално лепило се смесват в резервоара на хидропосевната машина и се впръскват под налягане върху почвата. Този вид затревяване се прилага както за равни, така и при наклонени терени. Компонентите на хидропосева са:

СЕМЕНА
Могат да се използват различни видове семена – семена за декоративни тревни площи, семена на диви цветя, семена за пасища или семена за спортни терени в съответната норма, семена за нормални или трудни за покълване условия.

ТОР
При хидропосевът се използват специфични органо-минерални торове, които подхранват и обогатяват почвата с хранителни вещества и микроелементи. Това води до ускоряване кълняемостта на семената и стимулиране на техния растеж.

ВОДА
Водата е свързващият елемент на всички компоненти в сместа.

МУЛЧ
Съдържащият се в разтвора защитен мулч задържа влагата на младия посев, като подпомага по-добрата кълняемост на семената и ги защитава от вредни външни влияния: вятър, ерозия, слънце, а органичните торове ги подхранват.

ЛЕПИЛО
Лепилото е от растителен произход, с висок вискозитет. Фиксира семената върху почвата. Има водозадържаща, намалява измиването и разместването на семената и едновременно с това ги защитава от атмосферни влияния. Така се създава идеален за покълване микроклимат.

ПРЕДИМСТВА НА ХИДРОПОСЕВА


Икономически ползи – Значително се съкращава времето за затревяване на големи площи. Намаляват се разходите, защото се пести време и човешки труд, което значително повишава рентабилността на процеса. Факт е че това е единствената система, която позволява успешното затревяване при определени условия на околната среда, без предварителна обработка на почвата като с една операция се извършват едновременно засяване, торене и напояване.

Хидропосев – технология Затревяване на неравни и трудно достъпни терени – там където стандартното засяване на семена е невъзможно и не би дало резултат, хидропосевът се явява сигурен и ефикасен начин за затревяване дори при наклони от 80 градуса. Възможностите, които предоставя тази технология не само за достигане, но и за успешно затревяване на трудно достъпни места безспорно я налага и понякога се оказва единствен възможен вариант за затревяване.

За да видим екологичните ползи от използването на хидропосева при засяването на семена е достатъчно да погледнем двойното подземно и надземно действие на използваните продукти и техните действащи вещества. Докато първите се грижат за защита на почвата от ерозия / лепилото и слепващите агенти /, то подземната част на тревните есенции извършва паралелно с това подобряваща функция на физичната и химична структура на почвата, укрепва я и предотвратява свличания, които могат да доведат до нейното изтощаване. Мулчът добавя хранителни вещества в почвата, осигурява влага на семената, подсилва техния растеж, което води до бързо формиране на тревно покритие и носи екологични ползи за съответната територия.

ПРИЛОЖЕНИЕ НА ХИДРОПОСЕВА


Засяване с хидропосев е подходящо за създаване и затревяване на зелени площи на паркове и по-големи градини и дворове. В озеленяването се използва когато трябва се затревяват обширни терени за кратко време.

Хидропосева дава възможност за засяване на неравни, скатни терени, до които достъпът е труден или невъзможен.

– Рекултивация на замърсени и нарушени терен
– Затревяване на скатове и ерозирали терени
– Бързо затревяване на големи площи (ветропаркове, терени с фотоволтаични системи, хвостохранилища, табани, просеки за ски-писти и др.)
– Изграждане на всякакъв тип спортни терени – футболни игрища, конни бази, голф игрища, бейзбол и др.
– Затревяване на всякакъв тип паркови и градински тревни площи, над 350кв.м.
– Затревяване на частни дворове с ограничен бюджет /като цена, хидропосева е съизмерим със сухото засяване на семена/.

ПУБЛИКАЦИИ
ПРОДУКТОВ КАТАЛОГ
Продуктов каталог
Тревни смески
Специализирани тревни семена
Специализирани
тревни семена
Тревни смески за слънце
Тревни смески
за слънце
СУХОУСТОЙЧИВИ ТРЕВНИ СМЕСКИ
Сухоустойчиви
тревни смески
Тревен чим - ТОТЕХ
Тревен чим
Борба с вредители
Борба с вредители
Универсални тревни смески
Универсални
тревни смески
Тревни смески за сянка
Тревни смески
за сянка
тревни-смески-за-спорт
Тревни смески
за спорт
Тревни смески за подсяване
Тревни смески за подсяване
Градински инструменти
Градински инструменти
Бяла детелина
Торове за трева
Торове за трева
За домашни любимци
За домашни любимци
Семена за цветя и трева
Семена за цветя и трева
Затревяване - ТОТЕХ
Троскот
Професионална техника
Професионална техника
Дихондра
Дихондра
водоспестяващи
Водоспестяващи

30 години опит в озеленяването
ПРОФЕСИОНАЛНИ УСЛУГИ

Озеленяване изграждане - ТОТЕХ
ОЗЕЛЕНЯВАНЕ
Тревен чим - ТОТЕХ
ЗАЧИМЯВАНЕ
Спортни терени - строителство - ТОТЕХ
СПОРТНИ ТЕРЕНИ СТРОИТЕЛСТВО
Хидропосев - ТОТЕХ
ХИДРОПОСЕВ
Затревяване - ТОТЕХ
ЗАТРЕВЯВАНЕ
ПОДДРЪЖКА НА СПОРТНИ ТЕРЕНИ
ПОДДРЪЖКА НА СПОРТНИ ТЕРЕНИ
РЕКОНСТРУКЦИЯ НА СТАДИОНИ
РЕКОНСТРУКЦИЯ НА СТАДИОНИ
ПОЛИВНИ-СИСТЕМИ
ПОЛИВНИ СИСТЕМИ
logo totex

Продажби тревни смески и тревен чим

tel  0887 573 200     clock  08:00 – 17:00 часа

Лице за контакт : Павлина Тодорова

GPS координати: 42.7362422, 23.3946675

София 1849, ул. Чепинско шосе 41
⦿ ЛОКАЦИЯ

Варна 9110, с. Старо Орахово
⦿ ЛОКАЦИЯ

тревен чим

logo_totex.Ltd
За поръчки на тел.: 0887 573 200