logo totex
tel  0887 573 200     clock  08:00 – 17:00 часа     tel София, ул. Чепинско шосе 41
clock  08:00 – 17:00 часа
РЪКОВОДСТВО
ТРЕВНА ПЛОЩ
РЪКОВОДСТВО
ТРЕВНА ПЛОЩ

Тревен чим – производство, предимства, доставка

ТОТЕХ е лидер в производството на тревен чим за България. ТОТЕХ е единствената българска фирма член на международните организации на производителите на тревен чим TPI /Turfgrass Producers Internacional/ и ETP /European Turfgrass Producers/.

ТРЕВНИЯТ ЧИМ е професионално отгледана трева в продължение на минимум една година, която се предлага във вид на рула /малки – с ширина 0,40 м. и големи Big rolls с ширина 0,76 м /, или плочи и е предназначена за незабавно и трайно създаване на всякакъв тип тревни площи. Това е модерен и сигурен продукт, с който бързо и безпроблемно се затревяват всякакви терени. Полага се през цялата година, с изключение на периодите, когато почвата е замръзнала.

 

ТРЕВНИЯТ ЧИМ е уникален продукт, който трудно може да бъде обект на внос. Лесно се задушава и може да бъде повреден, особено през лятото. През горещите периоди, ако се налага да се транспортира повече от 24 часа, трябва да се пренася с хладилни камиони, което необосновано вдига цената. Ето защо за предпочитане е местното производство, което позволява чести и по-малки по обем доставки. Не без значение е и факта, че както всяко растение отгледано при нашите климатични условия, адаптацията му след полагането е в пъти по-успешна, отколкото при вносния продукт.

 

ТРЕВНИЯТ ЧИМ е модерен и сигурен продукт – перфектен, плътен и гъст тревен килим, с който лесно и бързо се затревяват всякакви терени, буквално за няколко часа /моментално затревяване/. 
В ТОТЕХ чимовете се предлагат на големи рула с размери 0,76 х 2 м. дължина и малки рула с размери 0,40 х 1,25 м. След като закупите тревен чим от ТОТЕХ вие получавате и пълният набор от инструкции за полагане и отглеждане на така създадените тревни площи, както и последващи консултации при възникнали проблеми!!!

ТРЕВНИЯТ ЧИМ успешно се използва и при реконструкции /подновяване/ на вече изградени тревни площи, които имат изхабени участъци: паркови и спортни терени, детски площадки, частни градини, имения и дворове и др.
Фирмата разполага с производствени бази в с. Негован (обл. София) и с. Старо Оряхово (обл. Варна), които на практика покриват и задоволяват нуждите от този продукт в цялата страна.

ПРОИЗВОДСТВО НА ТРЕВЕН ЧИМ

ТОТЕХ Е ПЪРВИЯТ И ЕДИНСТВЕН МАЩАБЕН ПРОИЗВОДИТЕЛ НА ТРЕВЕН ЧИМ В БЪЛГАРИЯ!
От 2000г. и досега ТОТЕХ е лидер в производството на тревен чим за България. Имено ние поставихме началото и осъществихме идеята да има Българска марка тревни рула. 
Повече от петнадесет години предлагаме на нашите клиенти перфектен тревен килим на достъпни цени, продукт съобразен с нашия климат и нашите почви, качество, което гарантира устойчивост на създадените с нашите тревни чимове, тревни терени. 
За иновативния си подход в озеленяването през 2003 г. фирмата е наградена със златен медал на изложението „Произведено в България“. ТОТЕХ е и единствената българска фирма член на Международната организация на производителите на тревен чим TPI /Turfgrass Producers Internacional/ и ETP /European Turfgrass Producers/.

Ние успяхме и приравнихме българското озеленяване към европейските стандарти. Днес на основата на опита и практиката, смеем да твърдим, че сме постигнали това качество, което дава пълна сигурност, естетически ефект и несравнима визуална удовлетвореност при използването на нашите тревни рула. Нещо повече – ТОТЕХ превърна инвестицията в тревен чим в достъпна услуга за стотици потребители, генерираща бърз, траен, персонален и обществено полезен ефект. 
Тревните чимове в ТОТЕХ се произвеждат, като се използват всички съвременни технологии в тази област. Ние разполагаме с цялата необходима техника за изграждане и поддръжка на мащабни тревни пространства. Като специалисти в и директни вносители на тревни смески, подбираме най-добрите семена за производството на нашите чимове.
видове тревен чимВидове тревен чим, които предлагаме:
Армирани чимове за слънце

Тези чимове са направени от специални тревни смески, устойчиви на газене, късане и натоварване. Създаденият тревен килим е устойчив на интензивно натоварване и изхабяване и е подходящ за изграждане както на спортни терени, така и на всякакъв вид паркови и градински тревни площи. Гъстотата и наситено-зеленият цвят на тревното покритие, правят нашия чим предпочитан за изграждане на много стадиони, паркове и градини в цялата страна.

Армирани чимове за сянка

Чимовете за сянка са предназначени за терени с намалена интензивност на светлина. Използваните семена са на квалитетни култивари на различни видове житни треви. Този тревен килим се отличава с изключително фината си структура и мекота. Чимовете за сянка не са устойчиви на интензивно натоварване, но притежават несравними естетически показатели. Чима за сянка успешно може да се използва за изграждане и на ослънчени терени и луксозни тревни площи предвид изключително фината му текстура , но при по голяма разходна норма на поливане.

армирани чимове за сянка и слънце

Производствени бази на тревен чим: с. Негован (обл. София) и с. Старо Оряхово (обл. Варна).
Целогодишно разполагат с количества достатъчни да покрият нуждите от тревен чим за цялата страна.

Затвореният цикъл от услуги, които предлагаме: проучване и ландшафтно проектиране, внос и търговия на семена, собствено производство на тревен чим, доставка и монтаж на чимове, изграждане и консултираща поддръжка на зелени площи, е удобство и изключително предимство за нашите клиенти, които получават професионално качествено и бързо обслужване на достъпни цени от производител.
 С годините ръстът и опитът на нашата компания се разширяват. Разширява се и спектъра от условия, в които се използва нашия чим.

Само едно остава неизменно – Тотех и досега остава семейна фирма с компактна организация. Това гарантира внимание към всеки клиент, което започва с първият съвет и завършва с цялостното му обслужване и консултиране в годините.

ПРЕДИМСТВА И ПРИЛОЖЕНИЕ НА

ТРЕВЕН ЧИМ

ЗАЩО ЧИМ, НЕ ЗАСЯВАНЕ?

Кои са предимствата на армираните тревни чимове, които го правят толкова атрактивен и предпочитан при избора на метод за затревяване и създаване на тревен килим?

 

Гарантирана здравина на тревното покритие – тревните чимове се произвеждат по специална технология с мрежа за усилване на здравината. На практика вие получавате буквално тревен килим, който е отглеждан от професионалисти най-малко в продължение на година.

 

Незабавен резултат в изключително кратки срокове – трева с професионално качество в двора ви само за един ден, при зачимяване ефектът е незабавен, като теренът се превръща в зелена морава веднага след полагането, спестявайки много време, усилия и допълнителни разходи.

предимства на тревния чим

Полага се през цялата година – с изключение на периодите с много високи или много ниски температури (тогава когато земята е замръзнала и на практика чимът не може да се вади). Това е изключително удобно, защото позволява да създадете тревна площ във време, когато условията за засяване на семена не са подходящи. Не трябва да се забравя, че за предпочитане са чимовете местно производство, защото вносът на този продукт е рисков и скъп.

 

Качество – тревният чим е произведен само от квалитетни семена, с гарантирано качество и тревни смески адаптирани към нашите климатични условия, което от своя страна гарантира качеството на тревната покривка. Специалната технология на производство и ежедневната квалифицирана грижа в продължение на една година скъсяват за клиентите дългия и труден път на създаването на тревна площ със семена. Да отгледаш „райграс“ се оказва не толкова лесна работа!

предимства на тревния чим

Зелена площ без плевели – чимовете задушават семената на плевелите и нежеланите треви трудно пробиват през тях. Ето защо при зачимяване плевели не се появяват в рамките на поне два сезона, естествено при правилна поддръжка на тревната площ.

предимства на тревния чим

Устойчивост на отъпкване – използваните тревни смески гарантират това качество и възможна употреба дори седмица след полагане на тревните рула. Всъщност вие можете да натоварвате тревната площ и веднага след полагането на чимовете, но така рискувате да разместите отделните парчета.

предимства на тревния чим

Сигурен успех – с полагането и монтажа на тревни рула, само след седмица поливане вие имате морава, райграс или килим от трева, за който сте мечтали като, че ли сте го отглеждали на това място вечно. Или иначе казано зачимяването е единствената ви гаранция за перфектна трева веднага, без да се налага да косите с години преди да я притежавате.

Зачимяването както и затревяването е подходящо за изграждане на всички типове терени:

На първо място спортни терени за футбол, голф, конни бази, бейзболни и всякакъв друг вид спортни игрища
; Паркови пространства и кътове за отдих
; Обществени тревни площи
; Частни дворове и градини
; Озеленяване на хотелски и жилищни комплекси
; Покривно озеленяване
; Детски площадки и заведения, училища и др.
; Лесопаркови територии
; Промишлени терени предвидени за озеленяване
; Терени подлежащи на рекултивация и др.

Освен за цялостно изграждане, армираният тревният чим има и други интересни приложения:

Успешно се използва при реконструкции на вече изградени тревни площи, които имат изхабени участъци: паркови и спортни терени, детски площадки, частни имения и дворове и др.
 В много случаи армирания чим се явява единствено решение при борбата с почвената ерозия при наклонени терени, където сухото засяване със семена дава много ниски резултати
опитът ни показва, че чима все по-масово се използва за разработване на творчески решения при оформяне на различни типове пространства по време на панаири и изложения, автосалони, заснемане на филми и клипове, организиране частни партита и др.
За допълнителна информация свържете се с нас.

ДОСТАВКА И МОНТАЖ ТРЕВЕН ЧИМ

 

ТОТЕХ ПРЕДЛАГА ГОЛЕМИ И МАЛКИ РУЛА ТРЕВЕН ЧИМ

Перфектен тревен килим, затревяване, зачимяване – безспорно ТОТЕХ е една от най-търсените фирми, когато има необходимост от този вид услуги.
 Затвореният цикъл:
 проучване и проектиране
собствено производство на тревен чим и дистрибуция на семена
доставка и монтаж на тревни чимове
изграждане и последваща консултираща поддръжка на така създадените зелени площи и тревни терени е удобство, което клиентите предпочитат при създаването на своите паркове и градини. Не без значение остава и факта, че клиентите пазаруват при нас на достъпни цени, като имат възможността за избор между професионалното изпълнение на всички методи на затревяване – затревяване, зачимяване, засяване с хидропосев. Нашите услуги са ориентирани към вашето удоволетворение от постигнатите резултати.

ТРЕВНИТЕ ЧИМОВЕ

. КАК ПРЕДЛАГАМЕ ТРЕВНИЯ ЧИМ?

Армираните тревни чимове се предлагат на малки и на големи рула /в специфични случаи на плочи, по преценка на обекта или по изрично желание на клиента/. Чимовете се доставят до терена с камиони /най-често камион с кран/ на стандартни европалета, като всяко пале тежи от 850кг. до 1т., в зависимост от влажността на тревата в момента на рязане на чимовете. Капацитета на различните камиони е различен. За пример на един TIR е могат да се качат между 750 – 900кв.м. При конкретно запитване от ваша страна, ние ще ви отговорим веднага.

Големи рула тревен чим /BIG ROLL/
Дебелина на рулата /стандарт/ – от 2,00 до 2,50см. 
Ширина и дължина на рулата – предлага се в два варианта:

  • ширина 0,76м – дължина до 20м.
  • ширина 1,06м – дължина до 30м.
ТОТЕХ е единствената българска фирма, която предлага производство, доставка и монтаж на големи рула тревен чим.

Малки рула тревен чим
Дебелина на рулата /стандарт/ – от 2,00 до 6,00 см.
Ширина и дължина на рулата
ширина 0,46 см. – дължина 1,06 м.
ширина 0,40 см. – дължина 1,25 м.
Капацитет на чимополагащата машина 1000-1200 кв.м/ден. 
Ръчно полагане на чимове – 600-700 кв.м/ден

МОНТАЖ

В ТОТЕХ работят лицензирани ландшафтни архитекти и специалисти с дългогодишен опит, които могат да предложат уникални и рационални решения за организацията и аранжирането на вашата градина и да решат всеки възникнал проблем.

монтаж на тревен чим

Опитът, натрупан през годините, както и множеството създадени контакти ни дават възможност за много бърза реакция, когато се касае за доставка и полагане на чимове. Освен, че ще доставим и положим чимовете във вашия двор, офис, градина, ние ще ви предоставим и цялата информация, която ви е необходима, за да може дълги години да се радвате на перфектен тревен килим.
Смисълът и удовлетворението от нашата работа са многото доволни клиенти и именно те ще потвърдят, че в сектор услуги нашите предимства са:

 Бърза реакция, но не за сметка на качеството. Просто така работим…

  • Кратки срокове на изпълнение – капацитет до 2000кв.м. /на ден, при подготвен терен
  • Достъпни цени от производител
  • Професионални консултации при възникнали проблеми с отглеждането на вашата трева

Може да направите запитване по електронната поща, като задължително изпратите снимка на вашата трева. Ние ще ви отговорим в най-кратките възможни за нас срокове.

При невъзможност за съвет по телефона най-добре е да бъдете посетени от специалист на място. Той ще констатира проблема като ви даде съвет и остави по ваше желание писмено предписание за поддръжка на тревата. Този вид консултации се заплащат.

ПУБЛИКАЦИИ
ПРОДУКТОВ КАТАЛОГ
Продуктов каталог
Тревни смески
Специализирани тревни семена
Специализирани
тревни семена
Тревни смески за слънце
Тревни смески
за слънце
СУХОУСТОЙЧИВИ ТРЕВНИ СМЕСКИ
Сухоустойчиви
тревни смески
Тревен чим - ТОТЕХ
Тревен чим
Борба с вредители
Борба с вредители
Универсални тревни смески
Универсални
тревни смески
Тревни смески за сянка
Тревни смески
за сянка
тревни-смески-за-спорт
Тревни смески
за спорт
Тревни смески за подсяване
Тревни смески за подсяване
Градински инструменти
Градински инструменти
Бяла детелина
Торове за трева
Торове за трева
За домашни любимци
За домашни любимци
Семена за цветя и трева
Семена за цветя и трева
Затревяване - ТОТЕХ
Троскот
Професионална техника
Професионална техника
Дихондра
Дихондра
водоспестяващи
Водоспестяващи

30 години опит в озеленяването
ПРОФЕСИОНАЛНИ УСЛУГИ

Озеленяване изграждане - ТОТЕХ
ОЗЕЛЕНЯВАНЕ
Тревен чим - ТОТЕХ
ЗАЧИМЯВАНЕ
Спортни терени - строителство - ТОТЕХ
СПОРТНИ ТЕРЕНИ СТРОИТЕЛСТВО
Хидропосев - ТОТЕХ
ХИДРОПОСЕВ
Затревяване - ТОТЕХ
ЗАТРЕВЯВАНЕ
ПОДДРЪЖКА НА СПОРТНИ ТЕРЕНИ
ПОДДРЪЖКА НА СПОРТНИ ТЕРЕНИ
РЕКОНСТРУКЦИЯ НА СТАДИОНИ
РЕКОНСТРУКЦИЯ НА СТАДИОНИ
ПОЛИВНИ-СИСТЕМИ
ПОЛИВНИ СИСТЕМИ
logo totex

Продажби тревни смески и тревен чим

tel  0887 573 200     clock  08:00 – 17:00 часа

Лице за контакт : Павлина Тодорова

GPS координати: 42.7362422, 23.3946675

София 1849, ул. Чепинско шосе 41
⦿ ЛОКАЦИЯ

Варна 9110, с. Старо Орахово
⦿ ЛОКАЦИЯ

тревен чим

logo_totex.Ltd
За поръчки на тел.: 0887 573 200