logo totex
tel  0887 573 200     clock  08:00 – 17:00 часа     tel София, ул. Чепинско шосе 41
clock  08:00 – 17:00 часа
РЪКОВОДСТВО
ТРЕВНА ПЛОЩ
РЪКОВОДСТВО
ТРЕВНА ПЛОЩ

Имате къща  с двор и голяма градина. Преди да правите каквото и да било – затревяване, засаждане на храсти, дръвчета, цветя – помислете за поливна система. Водата е най-важния елемент за поддържането на красива градина. Отмина времето, когато на поливните системи се гледаше като на излишен лукс, при това достъпен само за хора с по-големи възможностти.

Искате красива градина? По-добре степенувайте нещата – ако финансово не може да се справите наведнъж, нека  озеленяването да изчака. Засаждането на декоративни дървета и храсти, може да се случи постепенно във времето. По-добре е да вложите средствата си в надеждно поливане, като залог за бъдещата ви красива градина. Като начало създаването на тревен килим било с чимове или семена на тревни смески, ще свърши добра работа. Но направете всичко както трябва поред.

Поливната система ще опрости поддръжката и ще спестява вода и време, а растителността и тревата ще бъдат винаги сочни и свежи.

Какви са вариантите…?

Поливната система може да бъде наземна и подземна. Наземната поливна система се вижда, колкото и да я прикривате, носи рискове от лесни повреди и унищожаване, но е по-евтина. Подземната поливна система с потопяеми хидранти не се вижда, всичко е скрито и положено под земята с изключение на ел.таблото и контролния панел. Разбира се, тя е малко по-скъпа, но по-добре е да изберете нея. Приемете поливната инсталация като бъдеща дългосрочна инвестиция, която не е за пренебрегване. Тя се състои от хидрофорна помпа, която се захранва от определен водоизточник (кладенец, водопровод, сондаж). Препоръчително е да не се използва питейна вода от екологична и етична гледна точка. Помпата е необходима, за да се подаде вода под определено налягане в мрежата. Нататък системата се състои от централен захранващ водопровод и подклонове. Накрая са хидрантите с дюзите и разпръсквачите. Те обикновено са на нивото на тревата, за да не развалят гледката и да не се повреждат. При включване на поливната система, от налягането те изскачат и започват да разпръскват вода. Отделно се изисква монтаж на ел.табло с електронно управление на поливната инсталация. Часовникът се настройва според сезона и нуждите на растенията. Оттам нататък вие нямате повече грижи за поливането на градината.

Колкото и да сте мераклии, трудно е да си направите сами  добра поливна система.Изискват се познания, предварителен проект, пресмятане по определени формули за разпределение на необходимите количества вода. Това се прави стриктно, за да няма неполяти участъци или пътеките да се обливат с вода и гостите Ви да са „приятно“ изненадани. Нужно е също познаване на отделните видове растения и изискванията им към водата.Важно е разположението на отделните кръгове за поливане – слънце, сянка. Всички тези изисквания, трябва да бъдат спазени. Инвестицията не е малка, затова потърсете специализирана фирма за озеленяване.

Кои са предимствата на подземното напояване? На първо място поливането не изисква усилия и време от ваша страна. Не се мотаят разни маркучи и макари наоколо. Всичко е равномерно и обилно полято, свежо и в най-жаркото лято. Пести се вода, защото тя се използва в точно количество и по предназначение. Може да изградите и резервоар с условно чиста непитейна вода. Всяка съвременна градина трябва да е оборудвана с модерна поливна система. Това гарантира перфектен вид на зеленината и придава луксозен стандарт на двора.

Автоматизираната поливна система ще Ви позволи да отглеждате много цветя и да поддържате тревния килим идеално свеж.

Поливната система пести време и усилия!

Автор: ланд.арх. Павлина Тодорова

ПУБЛИКАЦИИ
ПРОДУКТОВ КАТАЛОГ
Продуктов каталог
Тревни смески
Специализирани тревни семена
Специализирани
тревни семена
Тревни смески за слънце
Тревни смески
за слънце
СУХОУСТОЙЧИВИ ТРЕВНИ СМЕСКИ
Сухоустойчиви
тревни смески
Тревен чим - ТОТЕХ
Тревен чим
Борба с вредители
Борба с вредители
Универсални тревни смески
Универсални
тревни смески
Тревни смески за сянка
Тревни смески
за сянка
тревни-смески-за-спорт
Тревни смески
за спорт
Тревни смески за подсяване
Тревни смески за подсяване
Градински инструменти
Градински инструменти
Бяла детелина
Торове за трева
Торове за трева
За домашни любимци
За домашни любимци
Семена за цветя и трева
Семена за цветя и трева
Затревяване - ТОТЕХ
Троскот
Професионална техника
Професионална техника
Дихондра
Дихондра
водоспестяващи
Водоспестяващи

30 години опит в озеленяването
ПРОФЕСИОНАЛНИ УСЛУГИ

Озеленяване изграждане - ТОТЕХ
ОЗЕЛЕНЯВАНЕ
Тревен чим - ТОТЕХ
ЗАЧИМЯВАНЕ
Спортни терени - строителство - ТОТЕХ
СПОРТНИ ТЕРЕНИ СТРОИТЕЛСТВО
Хидропосев - ТОТЕХ
ХИДРОПОСЕВ
Затревяване - ТОТЕХ
ЗАТРЕВЯВАНЕ
ПОДДРЪЖКА НА СПОРТНИ ТЕРЕНИ
ПОДДРЪЖКА НА СПОРТНИ ТЕРЕНИ
РЕКОНСТРУКЦИЯ НА СТАДИОНИ
РЕКОНСТРУКЦИЯ НА СТАДИОНИ
ПОЛИВНИ-СИСТЕМИ
ПОЛИВНИ СИСТЕМИ
logo totex

Продажби тревни смески и тревен чим

tel  0887 573 200     clock  08:00 – 17:00 часа

Лице за контакт : Павлина Тодорова

GPS координати: 42.7362422, 23.3946675

София 1849, ул. Чепинско шосе 41
⦿ ЛОКАЦИЯ

Варна 9110, с. Старо Орахово
⦿ ЛОКАЦИЯ

тревен чим

logo_totex.Ltd
За поръчки на тел.: 0887 573 200